Weet jij wat je moet doen in geval van brand?

Weet jij wat je moet doen in geval van brand?

Weet jij wat je moet doen in geval van brand?

Heb je wel eens een brand meegemaakt? Het is zeldzaam, maar elke dag ontstaan er in Nederland wel een paar branden. Het zou zomaar een keer bij jou kunnen zijn. Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat je kunt doen om brand te voorkomen en welke voorzorgsmaatregelen je kunt treffen, maar het is natuurlijk onmogelijk om 100% van alle ongelukken te voorkomen. In andere woorden: Behalve preventie is het ook erg belangrijk dat je weet wat te doen in geval van brand.

Brandweerman: Geen baan, maar vakmanschap

Het werk van een brandweerman gaat vele malen verder dan alleen met een waterhoos branden blussen. Het behelst veel kennis van hoe vuur zich gedraagt en hoe we er ons als mensen tegen kunnen verweren. Brandweer opleidingen zijn daarom essentieel voor de veiligheid van iedereen.

Hoe oefen je als brandweerman?

Brandweerman word je door te oefenen met praktijksituaties. Echter men kan natuurlijk niet in het wilde weg brand gaan stichten alleen maar om mensen op te leiden. Vandaar dat hiervoor specifieke trainingsfaciliteiten zijn ingericht waar levensgevaarlijke scenario’s levensecht worden nagebootst, maar dan wel in een gecontroleerde setting die de veiligheid niet in gevaar brengt

Weten wat je moet doen als elke seconde telt

In geval van brand is het van levensbelang dat je weet wat je wel en niet moet doen. Hierbij kan kennis en ervaring met brand het verschil betekenen tussen leven en dood. Weet jij wat je moet doen bij brand? Als je geen opleiding of training hebt gevolgd is de kans groot dat het antwoord op deze vraag vooralsnog Nee is. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Een beetje training verrijkt je met kennis waar je de rest van je leven profijt van zal hebben, kennis die, in uitzonderlijke gevallen, levens kan redden.