Meet meer gassen met een PID meter

Meet meer gassen met een PID meter

Meet meer gassen met een PID meter

In een bedrijf waar veel met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt is het zeker belangrijk dat er ook aan de veiligheid van de werknemers gedacht wordt. Als er situaties kunnen ontstaan waarbij bepaalde gassen of vluchtige stoffen kunnen weglekken is het belangrijk dat het bedrijf beschikt over een goede meter waarmee gedetecteerd kan worden welk gas er ontsnapt is maar ook in welke hoeveelheid zodat de ernst van de situatie ook meteen duidelijk is.

Werking van een PID meter

Met PID meters kun je meer gassen tegelijk meten. Dit kunnen gewone gassen zijn maar dergelijke meters detecteren ook vluchtige organische verbindingen, brandbare gassen, diverse gifsensoren en zuurstof. De meters zijn draagbaar zodat je deze overal mee naar toe kunt nemen in het bedrijf en meteen op de juiste plek kunt meten. De meters zijn voorzien van zowel visuele als trilsignalen en maken ook geluid indien er gassen gemeten worden.

Diverse soorten PID meters

PID meters zijn in diverse soorten te koop. Zo kun je kiezen voor een bepaalde soort batterij, zoals een alkaline variant maar ook oplaadbare batterijen behoren tot de mogelijkheden. Wat met name belangrijk is bij de keuze van een goede PID meter is dat ze juist de stoffen kunnen meten waarmee in een bepaald bedrijf gewerkt wordt. PID meters kunnen vaak wel 5 of 6 verschillende soorten gassen meten maar dit dienen dan uiteraard wel de gassen te zijn waar in je bedrijf meer gewerkt wordt. Is dit niet het geval dan levert een PID meter weinig meerwaarde op.

Kies een goede meter

Wordt er maar met één of een paar soorten gas gewerkt? Dan kun je ook kiezen voor een single gas meter of een multi gas meter. Deze voldoen in dat geval ook en zorgen er ook voor dat het gas gedetecteerd wordt mocht er iets ontsnapt zijn.