Hoe Marktplaats tot een strafzaak kan leiden

Hoe Marktplaats tot een strafzaak kan leiden

Hoe Marktplaats tot een strafzaak kan leiden

Marktplaats is een plek waar je vrijuit allemaal goederen en diensten kan aanbieden. Van auto’s tot concertkaartjes; werkelijk alles is er te koop en er wordt door geïnteresseerden grif tegen elkaar op geboden. Helaas is het niet altijd zo dat je leuke handel vindt op Marktplaats. Je vindt er ook internetoplichters die er enkel op uit zijn om jouw zuur verdiende geld buit te maken en de verdenking ook nog eens op jou te wentelen. Vooral bij concertkaartjes is de kans groot dat dit gebeurt.

Hoe bewijs jij wie je bent

Op het moment dat jij concertkaartjes gaat bestellen mag jij de verkoper om een kopie van zijn identiteitsbewijs vragen. Deze zal jou dat toesturen maar daar gaat nogal eens wat mee mis. De verkoper vraagt namelijk ‘voor de zekerheid’ ook aan zijn klanten om een identiteitsbewijs. Dan is het maar te hopen dat de verkoper daar goede intenties mee heeft. Het gebeurt nogal eens dat concertkaartjes niet worden toegestuurd. Jij gaat op dat moment achterhalen wie de verkoper is die jou heeft opgelicht. De legitimatie die je hebt wordt nagetrokken en er wordt iemand aansprakelijk gesteld die vaak zelf ook is opgelicht door de verkoper.

Hoe jij kan veranderen in een fraudeur

Heb jij je ID toegestuurd en nooit concertkaartjes ontvangen, dan is de kans groot dat je binnenkort de politie aan je deur hebt staan. Jouw ID is doorgestuurd naar een andere gedupeerde van de verkoper. Je bent van de ene op de andere dag in een fraudeur veranderd. Op dat moment is het goed om contact op te nemen met Singel advocaat breda voor juridische bijstand. Jouw verhaal wordt aangehoord en tijdens de verhoren met de politie sta je er niet alleen voor. Op die manier is de kans groot dat de ware schuldige wordt bestraft terwijl het voor jou met een sisser afloopt.